Courtesy of StereoDrive magazine
Published in StereoDrive

Demo dag bij Ron de Vries

Ron de Vries heeft een hoop nieuws te melden voor het komende seizoen. Het assortiment van Marathon is uitgebreid van alleen subwoofers tot een compleet aanbod aan luidsprekers, variërend van coaxialen tot losse tweeters. Ook heeft Ron de Vries een eigen demo auto aangekocht in de vorm van een monsterlijk grote Chevrolet Suburban V8. Magnat presenteert tegelijkertijd de grootste subwoofer ter wereld, met een diameter van maar liefst 24 inch. Geen betere manier om dit alles aan het publiek voor te stellen dan met een demo dag!

Grootse aankondigingen, prachtig weer, primeurs en kortingen op aankopen, alle ingrediënten waren daar voor de succesvolle demo dag op 31 mei j.l. Om de kwaliteit van de eigen producten te tonen, presenteerde Ron de Vries veel demo auto's uit eigen stal. De door Ron de Vries aangekochte demo auto is met ruim 8 meter lengte zondermeer indrukwekkend, de geluidsinstallatie bestond op de demo dag helaas uit niet meer dan veel lagen Dynamat en een lege maar veelbelovende opbouw van subwoofer behuizingen. De Magnat 24" subwoofer werd gedemonstreerd aan de hand van losse boxen aangesloten op een home audio installatie. De diepte van het laag was evenwel indrukwekkend. Clarion toonde een BMW 318 tds compact met daarin een compleet audio en video systeem opgebouwd uit de nieuwste lijn Clarion componenten. Het complete aanbod Marathon luidsprekers viel te beluisteren in een opvallende Mazda MX-3. Marathon biedt nu behalve de al eerder leverbare subwoofers ook losse tweeters (titanium, soft dome), coaxialen (behandeld papier met hard dome neodymium ferrofluid gekoelde tweeters), coaxialen voor wedstrijd doeleinden (poly mica, soft dome neodumium, ferrofluid gekoeld) en lege subwoofer behuizingen. Clifford bracht een Seat Cordoba mee om haar nieuwste alarmsysteem te demonstreren. Om de auto extra interessant te maken heeft Rockford Fosgate het audio deel van de auto ter hand genomen. Tenslotte was JVC paraat met de door Ron de Vries tot boomcar omgebouwde Chrysler Voyager.

BEZOEKERS

Deze laatste zeker niet kinderachtige demo auto was echter geen partij voor de roemruchte Boom Car Club Bollenstreek die in vol ornaat aanwezig was. Opmerkelijk is dat een zekere scheuring in de club begint te ontstaan: een aantal leden gaat voor maximale SPL terwijl anderen voor maximale diepte van de bas gaan. De overige deelnemers toonden kortstondig hun auto maar bleken veelal niet opgewassen tegen het geweld dan wel de kwaliteit van de boomcar club en professionele demo auto's. De medewerkers van Ron de Vries waren de hele dag in de weer met een decibelmeter om alle liefhebbers een indruk te geven van hun maximale SPL. De hele dag was het een komen-en-gaan van car audio liefhebbers. De opzet van een gezellige ongedwongen dag die voor de hobbyist gezellig en voor de beginner leerzaam zou zijn, is geslaagd.

Ron de Vries
De Oude Veiling 35
1689 AB Zwaag
tel.: 0229-212409


home | all competitions